Ben je er bij?!!

Op 13 maart organiseren Stichting Orion, Stichting Kolom, De Bascule PI-scholen, Altra, VierTaal, de Samenwerkingsverbanden PO en VO Amsterdam-Diemen en de Gemeente Amsterdam samen het evenement 'Iedere leerling zijn plek in de samenleving'.

Binnen dit thema komen gedurende de dag de volgende vragen aan bod:

  • Wat heeft de leerling hiervoor nodig?
  • Wat betekent dat voor wat de school te doen heeft?
  • Wat is er nodig in de samenwerking binnen het netwerk?

In de ochtend starten de medewerkers van Orion met een lezing van Steven Pont ontwikkelingspsycholoog, gezinstherapeut en auteur. Daarna vindt de eerste ronde met workshops, presentaties en college's plaats.

Tussen 12.00-12.45 uur staat er een heerlijke lunch klaar waarbij wij ook alle externe collega's, die deelnemen aan het middagprogramma, willen uitnodigen!

De middag starten we met een panelgesprek in de Rode Zaal onder leiding van Steven Pont. De Amsterdamse Wethouder Onderwijs en Jeugd Marjolein Moorman is één van de deelnemers aan het panelgesprek.

Naast workshops en presentaties zijn er een aantal bekende sprekers die een gastcollege zullen verzorgen. Dat zijn: hoogleraar in de pedagogiek Micha de Winter en zeiler Rolf Schrama.

We sluiten af met de spreker Ruud Veltenaar. Hij is filosoof, meervoudig TED-spreker, trendwatcher, friskijker en SDG-diplomat. We hebben hem gevraagd vanwege zijn kijk op de toekomst van het onderwijs en de rol van het netwerk in de samenleving.

 

 

 

 

check in op events
 check in op events